Restart PC

Off-topic, pokec...

Moderátoři: pascal, keba

Uživatelský avatar
Folis
Příspěvky: 12336
Registrován: 15. úno 2007 15:51
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Restart PC

Příspěvekod Folis » 29. bře 2007 16:48

Poslední dobou mi občas z ničeho nic restartuje PC (dnes již 2x :mad: ). Nevíte někdo čím to může být?

Uživatelský avatar
Samik
Příspěvky: 56
Registrován: 29. bře 2007 8:31
Bydliště: L.H City

Příspěvekod Samik » 29. bře 2007 16:52

aj mne to robilopak som zistil ze to bolo kvoli kolisanim prudu...kludne to moze byt nestabilita systemu alebo nieco podobne...neinstaloval si nieco zvlastne poslednu dobu?
volaju ma cistychov nevim proc...:D

Head2k
Příspěvky: 763
Registrován: 4. úno 2007 23:31

Re: Restart PC

Příspěvekod Head2k » 29. bře 2007 17:01

Folis píše:Poslední dobou mi občas z ničeho nic restartuje PC (dnes již 2x :mad: ). Nevíte někdo čím to může být?
Hodí ti to nějakou hlášku, nebo ne? Padá ti to při něčem konkrétním, nebo i když jsi jen na netu? Jaký máš počítač a operační systém? Antivirem jsi to projel?

Uživatelský avatar
Folis
Příspěvky: 12336
Registrován: 15. úno 2007 15:51
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: Restart PC

Příspěvekod Folis » 29. bře 2007 17:06

Head2k píše:
Folis píše:Poslední dobou mi občas z ničeho nic restartuje PC (dnes již 2x :mad: ). Nevíte někdo čím to může být?
Hodí ti to nějakou hlášku, nebo ne? Padá ti to při něčem konkrétním, nebo i když jsi jen na netu? Jaký máš počítač a operační systém? Antivirem jsi to projel?


Žádná hláška, dnes to restartovalo 2x zrovna, když jsem byl na netu. PC mám processor Athlon, RAM 512 ... Operační systém Windows XP.

Head2k
Příspěvky: 763
Registrován: 4. úno 2007 23:31

Příspěvekod Head2k » 29. bře 2007 20:01

No moc jsi toho nenapsal. Čím podrobnější popis počítače a problému podáš, tím lépe se radí. Nicméně musím předeslat, že nejsem žádný expert.
Budu předpokládat několik věcí:

- Počítač dříve fungoval v pohodě a začal blbnout až poslední dobou.
- Problémům nepředcházel žádný zásah do počítače, jako třeba výměna grafické karty, paměti apod.
- Projel jsi počítač antivirem a nic jsi nenašel.
- Nezkoušel jsi nic přetaktovat (CPU, RAM ani GPU)
- Neměnil jsi ani žádná jiná nastavení BIOSu
- Nevrtal jsi se v souborech operačnío systému

Pokud je některý z předpokladů mylný, oprav mě.

V zásadě bych to tipnul buď na nedostatek napětí nebo přehřívání. Nebo to chce zformátovat a přeinstalovat Windows.

Podle výrobce svého motherboardu si stáhni ze stránek výrobce nějaký
monitorovací program, pokud ještě žádný nemáš. Např. pro ASUS si stáhni AsusProbe. Tam se podívej na pár věcí: napětí a teplotu, popř. ještě otáčky větráků. Oba ukazatele jsou měřeny na různých místech. Zkontroluj, jestli odpovídají požadovaným hodnotám.
Pokud se s tím nechceš zdržovat, prostě počítač odpoj ze sítě, otevři a podívej se, jestli se v něm neválí osm kilo prachu. Opatrně ho vyluxuj, ale opravdu opatrně a na malý výkon luxu. Větráky opatrně podrž, abys je luxem neroztočil. Umyj si před tím ruce a nedotýkej se tištěných spojů. Snaž se vytáhnout prach hlavně ze zdroje (pres větrací mřížky, zdroj nerozebírej).
Dostaneš tím prach z větráků a kondenzátorů. Pokud se počítač přehřívá, mohl bys investovat 60 - 100 Kč do dalšího ventilátoru.
Možná to pomůže, ale nezaručuju.

Uživatelský avatar
Crash
Příspěvky: 432
Registrován: 14. led 2007 13:37

Příspěvekod Crash » 29. bře 2007 20:43

to site mi robilo a bol to preplneny hardisk :D alebo to este moze byt chladic

Uživatelský avatar
bestial
Coach
Příspěvky: 4556
Registrován: 2. pro 2006 13:02

Příspěvekod bestial » 29. bře 2007 22:03

podla mna nedostatocny zdroj.
Už jen jedna další ampule
Ješte nás čeká sláva
Jednou nás to všechny zabije
No zatím to nakopává.

What I lack in determination, I make up in my superior genetics.
https://www.facebook.com/jan.michalov.trener

Head2k
Příspěvky: 763
Registrován: 4. úno 2007 23:31

Příspěvekod Head2k » 29. bře 2007 22:17

bestial píše:podla mna nedostatocny zdroj.
Na nedostatečný zdroj to ukazuje, ale nehraje to s tím, že dřív to bylo v pohodě. Pokud na ten zdroj nenapojil nic dalšího, nebo nevyměnil součástku s nižší spotřebou za součástku se spotřebou vyšší, nebo pokud nic nepřetaktoval, tak není důvod, proč by mu to najednou mělo začít padat.
Kolik Wattů má tvůj zdroj, Folis?

Uživatelský avatar
Samik
Příspěvky: 56
Registrován: 29. bře 2007 8:31
Bydliště: L.H City

Příspěvekod Samik » 29. bře 2007 22:20

jo suhlasim s bestialom pozri si aky mas zdroj na silnejsom pocitaci ked ti daju slabyzdroj tak sa casto stava ze sa to same resetuje alebo tam bude daky vyrobna chyba na to zdroji...na starom pc sa mi to robilo a pak mi volali z firmy odkial som ho mal ze tie zdroje stahuju z vyroby a vymienaju lebo su chybne a tak mi vymenili novy a odvtedy sa mi to nestalo
volaju ma cistychov nevim proc...:D

Uživatelský avatar
Folis
Příspěvky: 12336
Registrován: 15. úno 2007 15:51
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Folis » 29. bře 2007 22:23

Head2k píše:
bestial píše:podla mna nedostatocny zdroj.
Na nedostatečný zdroj to ukazuje, ale nehraje to s tím, že dřív to bylo v pohodě. Pokud na ten zdroj nenapojil nic dalšího, nebo nevyměnil součástku s nižší spotřebou za součástku se spotřebou vyšší, nebo pokud nic nepřetaktoval, tak není důvod, proč by mu to najednou mělo začít padat.
Kolik Wattů má tvůj zdroj, Folis?


Zdroj mám celkem nedávno nový, takže nepředpokládám, že by to bylo jím. Wattů kolik má netuším - mě komplet celý PC sestavuje, popř. poupravuje jeden můj známý - odborník na PC.

Uživatelský avatar
Folis
Příspěvky: 12336
Registrován: 15. úno 2007 15:51
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Folis » 29. bře 2007 22:32

Head2k píše:No moc jsi toho nenapsal. Čím podrobnější popis počítače a problému podáš, tím lépe se radí. Nicméně musím předeslat, že nejsem žádný expert.
Budu předpokládat několik věcí:

- Počítač dříve fungoval v pohodě a začal blbnout až poslední dobou.
- Problémům nepředcházel žádný zásah do počítače, jako třeba výměna grafické karty, paměti apod.
- Projel jsi počítač antivirem a nic jsi nenašel.
- Nezkoušel jsi nic přetaktovat (CPU, RAM ani GPU)
- Neměnil jsi ani žádná jiná nastavení BIOSu
- Nevrtal jsi se v souborech operačnío systému

Pokud je některý z předpokladů mylný, oprav mě.

V zásadě bych to tipnul buď na nedostatek napětí nebo přehřívání. Nebo to chce zformátovat a přeinstalovat Windows.

Podle výrobce svého motherboardu si stáhni ze stránek výrobce nějaký
monitorovací program, pokud ještě žádný nemáš. Např. pro ASUS si stáhni AsusProbe. Tam se podívej na pár věcí: napětí a teplotu, popř. ještě otáčky větráků. Oba ukazatele jsou měřeny na různých místech. Zkontroluj, jestli odpovídají požadovaným hodnotám.
Pokud se s tím nechceš zdržovat, prostě počítač odpoj ze sítě, otevři a podívej se, jestli se v něm neválí osm kilo prachu. Opatrně ho vyluxuj, ale opravdu opatrně a na malý výkon luxu. Větráky opatrně podrž, abys je luxem neroztočil. Umyj si před tím ruce a nedotýkej se tištěných spojů. Snaž se vytáhnout prach hlavně ze zdroje (pres větrací mřížky, zdroj nerozebírej).
Dostaneš tím prach z větráků a kondenzátorů. Pokud se počítač přehřívá, mohl bys investovat 60 - 100 Kč do dalšího ventilátoru.
Možná to pomůže, ale nezaručuju.


Že nejsi expert? No podle tvé odpovědi, nevím :D . Jinak systém jsem nedávno přeinstalovával (dělam to cca 1x za rok), nedávno jsem měnil novou základní desku a mám v PC celkem krátkou dobu půjčený processor (starý mi odešel). Během vánoc mi v jeden čas odešla základní deska a poté hned procesor. Takže tam tyto komponenty mám nové a navíc to mám nově přeinstalované. V BIOSU jsem akorát měnil nedávno bootování, kvůli CD-ROM. V souborech jsem se nehrabal, ani jsem nic netaktoval. Nicméně zkusím jak jsi psal, vysát interiér PC, ale i ten jsem cca na začátku ledna vysával - alespoň to zkusím. A to restartování již dělá od doby těch vánoc, když mě tam můj známý dával tu motherboard a půjčil mi procesor a nově naistaloval systém. Nejdříve to začalo dělat ze začátku, ale pak to bylo až do dnešního v pohodě. Dnes se to 2x resetovalo po relativně dlouhé době, tak nevím.

Head2k
Příspěvky: 763
Registrován: 4. úno 2007 23:31

Příspěvekod Head2k » 29. bře 2007 22:35

Folis píše:
Head2k píše:
bestial píše:podla mna nedostatocny zdroj.
Na nedostatečný zdroj to ukazuje, ale nehraje to s tím, že dřív to bylo v pohodě. Pokud na ten zdroj nenapojil nic dalšího, nebo nevyměnil součástku s nižší spotřebou za součástku se spotřebou vyšší, nebo pokud nic nepřetaktoval, tak není důvod, proč by mu to najednou mělo začít padat.
Kolik Wattů má tvůj zdroj, Folis?


Zdroj mám celkem nedávno nový, takže nepředpokládám, že by to bylo jím. Wattů kolik má netuším - mě komplet celý PC sestavuje, popř. poupravuje jeden můj známý - odborník na PC.
Tak proč se ptáš tady a nezeptáš se jeho? :D Jinak i nový zdroj může zlobit, když je to shit. Já jsem měl 600W zdroj asi za tisícovku... nějakej noname. 600W už je dost na všechno, jenže asi po roce mi shořel. Tak jsem se nasral a koupil si jeden vymazlenej 620W za 3500 Kč. Jinak na běžný počítač by mělo stačit tak 350 - 400 W, nejvíc to záleží na grafické kartě, te lepší hrozně žerou.

Uživatelský avatar
Folis
Příspěvky: 12336
Registrován: 15. úno 2007 15:51
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Folis » 29. bře 2007 22:38

Head2k píše:
Folis píše:
Head2k píše:
bestial píše:podla mna nedostatocny zdroj.
Na nedostatečný zdroj to ukazuje, ale nehraje to s tím, že dřív to bylo v pohodě. Pokud na ten zdroj nenapojil nic dalšího, nebo nevyměnil součástku s nižší spotřebou za součástku se spotřebou vyšší, nebo pokud nic nepřetaktoval, tak není důvod, proč by mu to najednou mělo začít padat.
Kolik Wattů má tvůj zdroj, Folis?


Zdroj mám celkem nedávno nový, takže nepředpokládám, že by to bylo jím. Wattů kolik má netuším - mě komplet celý PC sestavuje, popř. poupravuje jeden můj známý - odborník na PC.
Tak proč se ptáš tady a nezeptáš se jeho? :D Jinak i nový zdroj může zlobit, když je to shit. Já jsem měl 600W zdroj asi za tisícovku... nějakej noname. 600W už je dost na všechno, jenže asi po roce mi shořel. Tak jsem se nasral a koupil si jeden vymazlenej 620W za 3500 Kč. Jinak na běžný počítač by mělo stačit tak 350 - 400 W, nejvíc to záleží na grafické kartě, te lepší hrozně žerou.


Dlouho jsem ho neviděl, nicméně budu muset za ním zajít. Já mám grafárnu starou - Ge-force FX 5200 tuším. Zkusím vysát celou bednu a uvidím.

Head2k
Příspěvky: 763
Registrován: 4. úno 2007 23:31

Příspěvekod Head2k » 29. bře 2007 22:49

Folis píše:Že nejsi expert? No podle tvé odpovědi, nevím :D . Jinak systém jsem nedávno přeinstalovával (dělam to cca 1x za rok), nedávno jsem měnil novou základní desku a mám v PC celkem krátkou dobu půjčený processor (starý mi odešel). Během vánoc mi v jeden čas odešla základní deska a poté hned procesor. Takže tam tyto komponenty mám nové a navíc to mám nově přeinstalované. V BIOSU jsem akorát měnil nedávno bootování, kvůli CD-ROM. V souborech jsem se nehrabal, ani jsem nic netaktoval. Nicméně zkusím jak jsi psal, vysát interiér PC, ale i ten jsem cca na začátku ledna vysával - alespoň to zkusím. A to restartování již dělá od doby těch vánoc, když mě tam můj známý dával tu motherboard a půjčil mi procesor a nově naistaloval systém. Nejdříve to začalo dělat ze začátku, ale pak to bylo až do dnešního v pohodě. Dnes se to 2x resetovalo po relativně dlouhé době, tak nevím.
Tak pokud je to takhle, tak se s vysáváním netrap, protože to nepomůže. To se spíš opravdu podívej, kolik Wattů má ten tvůj zdroj, bude to na něm napsané. Ještě by to restartování mohlo být způsobené nějakou decentní nekompatibilitou některých součástí, např. motherboardu a grafické karty apod. Sám jsem měl podobný problém, když jsem si do starého motherboardu koupil novou grafiku. Musel jsem pak v BIOSu omezit některé její funkce, aby to nepadalo.
Jinými slovy, jestli to není tím zdrojem, tak ti s tím pomůže jedině odborník, který si k tomu bude moct sednout.

Uživatelský avatar
Folis
Příspěvky: 12336
Registrován: 15. úno 2007 15:51
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Folis » 29. bře 2007 23:06

Head2k píše:
Folis píše:Že nejsi expert? No podle tvé odpovědi, nevím :D . Jinak systém jsem nedávno přeinstalovával (dělam to cca 1x za rok), nedávno jsem měnil novou základní desku a mám v PC celkem krátkou dobu půjčený processor (starý mi odešel). Během vánoc mi v jeden čas odešla základní deska a poté hned procesor. Takže tam tyto komponenty mám nové a navíc to mám nově přeinstalované. V BIOSU jsem akorát měnil nedávno bootování, kvůli CD-ROM. V souborech jsem se nehrabal, ani jsem nic netaktoval. Nicméně zkusím jak jsi psal, vysát interiér PC, ale i ten jsem cca na začátku ledna vysával - alespoň to zkusím. A to restartování již dělá od doby těch vánoc, když mě tam můj známý dával tu motherboard a půjčil mi procesor a nově naistaloval systém. Nejdříve to začalo dělat ze začátku, ale pak to bylo až do dnešního v pohodě. Dnes se to 2x resetovalo po relativně dlouhé době, tak nevím.
Tak pokud je to takhle, tak se s vysáváním netrap, protože to nepomůže. To se spíš opravdu podívej, kolik Wattů má ten tvůj zdroj, bude to na něm napsané. Ještě by to restartování mohlo být způsobené nějakou decentní nekompatibilitou některých součástí, např. motherboardu a grafické karty apod. Sám jsem měl podobný problém, když jsem si do starého motherboardu koupil novou grafiku. Musel jsem pak v BIOSu omezit některé její funkce, aby to nepadalo.
Jinými slovy, jestli to není tím zdrojem, tak ti s tím pomůže jedině odborník, který si k tomu bude moct sednout.


Dobře, ale ještě jsem si vzpomněl, že to vždy v okamžiku těsně před resetem PC uděla takový zvláštní zvuk, nevím jak to říci - takový "rrrrrrrrrr", jako když se to kousne.


Zpět na “Všehochuť”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů